REVIEWS OF THE STUDENTS – Istituto Il David

Haven’t you yet attended a course in our school?
Read comments and reviews about our Italian language school left by our students.

You can find more reviews from our students on our Facebook page, on Googlemaps, and on Tripadvisor.

Have you been a student of Istituto Il David?
Your contribution is important to us.
Write your feedback about our school and your stay in Florence. Write your feedback

Heel intensief en er is met aandacht en geduld les gegeven. Soms iets te veel losse woorden (zonder context bijvoorbeeld over kleding en uiterlijk/karakter van personen). Ontzettend leerzaam en goed voor de luistervaardigheid om steeds Italiaans te spreken samen. Accomodatie: prima!!! Uitstekend. Ik ben erg goed ontvangen door dott. Eleonora. De kamer was goed verzorgd, het eten eenvoudig maar wel smakelijk en meer dan genoeg (vegetarisch). En we hebben gezellig geconverseerd onder het eten.

Koosje v.Holland

2016 10 Aug

De sfeer op de school is prima. Ik heb in twee weken veel geleerd. Elke dag was er eerst twee uur grammatica en daarna twee uur conversatie. De studenten waren allemaal rond de 20, wat ik wel jammer vond omdat ik al wat ouder ben. Ik heb twee weken bij een “padrona” gelogeerd, met wie ik ook buiten school Italiaans kon praten. Het appartement was vlak bij het centrum en het was goed geregeld.

Erik Z.Holland

2016 27 Jul

Goed georganiseerd, leuke leraressen. Veel geleerd in 2 weken tijd. Bedankt! De lessen waren leerzaam en leuk.

Ellen K.Holland

2016 20 Apr

Ik heb heel veel geleerd in twee weken. Het is een gezellige school met veel leuke, interessante mensen en op een leuke plek in de stad.

Cathalijne G.Holland

2015 13 Aug

Geweldige school! Zeer goede leraren en ik stond er versteld van dat alles met het leren zo snel ging, super! Ik heb heel erg veel geleerd. Ook zijn de leraren zeer geduldig en ook wordt alles voor je geregeld als je het vraagt. Reserveringen voor musea, hotel etc. Kortom: een geweldige ervaring en heel erg leerzaam en gezellig. Perfect geregeld! Ik zat in een huis nog geen 5 minuten lopen van de school, logeren van zus en vriend ook totaal geen probleem.

Ellen V.Holland

2015 19 Jun

Bedankt voor de leuke tijd hier. Ik vind dat ik veel heb geleerd na 2 gezellige maanden. Ook heb ik hier veel leuke mensen leren kennen, wat eigenlijk nog het belangrijkste is als je alleen in deze stad bent.

Peggy I.Netherlands

2015 25 Mar

Ik vind deze school erg prettig. De leerkrachten zijn heel aardig en ze spreken duidelijk en langzaam. Ook als je het niet goed doet blijven ze rustig en helpen je goed. Er wordt ook veel buiten school georganiseerd.

Ida P.Holland

2014 13 Oct

Ik heb met plezier weer een week doorgebracht in Il David. De sfeer is prettig, het personeel vriendelijk en altijd open voor vragen. Erg behulpzaam. Toch weer vooruitgang geboekt.

Johan P.Holland

2014 13 Oct

De school is op alle fronten correct, precies en secuur. Maar ook flexibel en vriendelijk. De lessen zijn goed, verschillend in aanpak en ook leerzaam. Deze studie heeft voor mij het Italiaans verdiept. Een fijne en leerzame tijd! De school ligt in het centrum, is klein, maar van alles voorzien wat nodig is. Een prima omgeving om zich Italiaans met de Italianen te voelen. De kamer was klein maar naast de kamer was de badkamer en de keuken. In feite alles wat ik nodig had was aanwezig. De afstand school/huis was ongeveer 25 minuten lopen. De gastheer en gastvrouw waren vriendelijk en behulpzaam. Natuurlijk moet je wat wennen aan de gewoonten van het huis en aan die van de andere studenten-medebewoners. Ik schrijf jullie deze brief om jullie te zeggen dat mijn verblijf in Florence een groot success is geweest. Ik ben heel erg blij om in de mogelijkheid geweest te zijn om naar Il David te komen. De lessen waren altijd goed, verschillend en leuk. Een school die precies is en vriendelijk naar zijn studenten toe. Ik heb de kennis van de taal kunnen verdiepen op een niet al te zware manier, omdat de keuze van de niveau's mij goed van pas kwam. Ik kan zeggen dat ik Florence nu goed ken. Ik heb vele mooie dingen bezocht. Ik wil jullie heel erg bedanken.

Jitske v.Holland

2014 05 Jun

Zoals altijd, goed, gezellig en leerzaam. Ik leer in één week meer dan in één jaar les in Nederland, volgend jaar ben ik er weer bij. Mw. Vanna: een schat van een vrouw. Kookt als een topchef. Onderdeel van het verblijf in Florence.

Yolande L.Holland

2014 30 May

Write your feedback